LOGO David management

Aannemer Zoeken: Waar moet je op letten?

aannemer zoeken blog
Voor de meeste huiseigenaren is de moeilijkste taak van een bouwproject niet het werk zelf, maar het vinden van een aannemer. Een aannemer is de persoon die je bouwproject organiseert en coördineert. De hulp van een aannemer neemt stress uit handen en maakt van je bouwproject een succes. Het installeren van keukenkastjes, afbreken van een muur of opnieuw betegelen van de badkamer is eenvoudig vergeleken met een aannemer zoeken die met je meedenkt en goed werk levert.

Ga op tijd op zoek

Vraag eerst rond voor aanbevelingen bij vrienden, familie, buren en relevante beroepsverenigingen. Hebben ze ervaring met een goede aannemer? Kijk of de aannemer matcht met het soort werk dat je zoekt.

Let op een keurmerk

Zoek uit of de aannemer lid is van een geschikte beroepsvereniging en controleer of hij bij die vereniging is aangesloten.

Kies gevestigde aannemers met een kantoor of pand waar je langs kunt. Vraag hoe lang ze al actief zijn – als er iets misgaat, moet je weten waar je ze bereikt. Zorg ervoor dat je adressen en gegevens van de aannemers opslaat. Zo weet je waar je aan toe bent.

Neem een kijkje in het portfolio

Controleer het werk van de aannemer – zoek of vraag vergelijkbare projecten die zij hebben voltooid. De meeste aannemers hebben een website met een portfolio. Hier staan foto’s of video’s in van de projecten zie ze hebben voltooid.

Kijk ook naar reviews of testimonials van vorige klanten. Waren ze tevreden met het werk? Is het werk op tijd begonnen en afgerond?

Wat is de garantie op het werk van een aannemer?

Als de standaardvoorwaarden in de bouw van toepassing zijn, is de aannemer minstens vijf jaar na oplevering aansprakelijk voor verborgen gebreken. Als de verjaringstermijn is verlopen, is de aannemer in principe niet meer aansprakelijk voor verborgen gebreken.

Doorgaans is er standaard in aannemingsovereenkomsten een kort garantietermijn opgenomen dat ingaat na acceptatie van de oplevering.

Controleer de offerte

Kom niet voor verrassingen te staan, en leg de plannen vast op papier. Controleer altijd de offerte van de aannemer. Zorg dat je de offerte snapt, door jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Is de offerte duidelijk?
  • Welke werkzaamheden worden aangeboden?
  • Hoe gaat de aannemer om met meer- en minderwerk?
  • Wat is de hoogte van de stelposten?
  • Wat is de uiterlijke betaaldatum?

In tegenstelling tot een schilder of loodgieter betaal je een aannemer meestal niet per uur, maar je betaalt een ‘aanneemsom’ voor de hele klus.

Zoek een aannemer die voor een goede prijs bouwt. Dat kost op de korte termijn misschien iets meer geld, maar je krijgt er service en kwaliteit voor terug.

Bespreek duidelijk je wensen

Over de offerte gesproken, vergeet niet je wensen aan de aannemer duidelijk te maken. Zo kan de offerte volledig op maat gemaakt worden.

Vraag de aannemer waarom bepaalde keuzes gemaakt worden en of de prijs passend is. Soms wordt de prijs bijgesteld na een gesprek over de verwachtingen.

Door goed te communiceren en door te vragen, betaal je de aannemer voor de kwaliteit die je verwacht en weet de aannemer waar hij aan toe is.

David Management maakt het kiezen van een aannemer makkelijk

David Management helpt je graag bij het waarmaken van je droomwoning. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van kwaliteit. Neem contact op voor meer informatie.

Deel deze post

Ontdek onze blogs

Voor zowel zakelijk als particulier

Offerte aanvragen