LOGO David management

Dé beste bouwtrends van 2023

Blog de bouw trends van 2023
Misschien ben je in het nieuwe jaar van plan om je huis te verbouwen, of maak je plannen voor je droomhuis. Wat je plannen ook zijn; als je moeite doet om te bouwen, wil je ook de laatste bouwtrends meenemen. Wat brengt 2023 voor de bouw? Wij voorspellen de volgende trends.

Omarming van duurzaam bouwen

We zien steeds meer aandacht voor duurzaam bouwen. Niet alleen voor nieuwe gebouwen, maar ook bestaande gebouwen. Dit behoort natuurlijk bij één van opkomende bouwtrends

Duurzaam verbouwen of renoveren is al een aantal jaar in opkomst. In principe is het verbouwen van een woning in wezen duurzaam, omdat je niet vanaf nul begint. Zo bespaar je veel materialen (en kosten).

Tegelijkertijd biedt renoveren een goede gelegenheid om de woningen energiezuiniger te maken. Denk aan betere ventilatie, isolatie en het oplossen van vochtproblemen.

Ook zien we steeds meer hergebruik van materialen. Dit is in overeenstemming met ecologisch bouwen, want we willen zo min mogelijk verspillen. Er zijn legio mogelijkheden om oud bouwmateriaal een nieuw leven te geven.

Bij nieuwbouwprojecten is een woning überhaupt duurzaam, want de aannemer en architect bouwen volgens de richtlijnen van het Bouwbesluit 2012. Hierin staan normen over de energieprestatie en duurzaamheid.

Toch heb je zelf nog wat keuzes te maken op gebied van duurzaamheid. Denk aan duurzame isolatie, duurzame bouwmaterialen, zonnepanelen, een groen dak en een waterpomp.

Gebruik van duurzame materialen

Dit brengt ons meteen bij de volgende trend: het gebruik van duurzame materialen.

Waarom duurzame materialen beter zijn? Ze gaan langer mee, zijn makkelijk te recyclen of zijn al gerecycled. Zo wordt het milieu minder belast.

Denk aan materialen zoals hout, kurk, bamboe, gerecycled beton, natuursteen, gerecycled metaal en hennep isolatie. Ze hebben stuk voor stuk unieke eigenschappen die thuishoren bij een duurzaam huis.

Duurzame materialen zijn op eerste gezicht duurder, maar het scheelt je op lange termijn geld. Waarom? Ze zijn van hogere kwaliteit en hebben minder onderhoud nodig.

Zwarte keukens

David Management plaats heel wat keukens. Een trend die we steevast voorbij zien komen zijn zwarte keukens.

Zwarte keukens passen helemaal in de moderne, Scandinavische stijl die nu populair is. Onze voorspelling voor 2023 is dat deze trend nog even zal voortzetten.

Met zwart kun je alle kanten op: het is makkelijk te combineren, staat modern en het is een prachtige basis voor elke keukenstijl.

Buiten naar binnen

Het belang van een fijne thuisbasis is de laatste jaren duidelijk geworden. Mensen geven de voorkeur aan grote, open ruimtes met veel licht. Wij verwachten dat deze trend zich voortzet.

Wat er verandert 2023? Terrassen en tuinen worden meegenomen in de open ruimte. Door gebruik te maken van grote ramen en een rechtstreekse toegang tot de tuin, wordt je terras of tuin een verlengstuk van je huis. Alles wordt één samenhangend geheel.

Dit hangt samen met de duurzame trend. We hebben steeds meer oog voor de natuur en trekken dit graag door naar onze leefruimte.

David Management is op de hoogte van de laatste bouwtrends

Heb je een verbouwing of renovatie op de planning staan? David Management schiet je te hulp. Wij maken je stijlvolle verbouwing mogelijk, geheel volgens de laatste trends in de bouwwereld. Neem contact op voor meer informatie.

Deel deze post

Ontdek onze blogs

Voor zowel zakelijk als particulier

Offerte aanvragen