LOGO David management

Wat kost een dakrenovatie?

Wat kost een dakrenovatie?
Het is belangrijk om regelmatig het dak te inspecteren en eventuele problemen tijdig aan te pakken. Een dakrenovatie kan de duurzaamheid, veiligheid en waarde van een huis aanzienlijk verbeteren.

Wat zijn de werkzaamheden tijdens een dakrenovatie?

Een dakrenovatie kan bestaan uit verschillende werkzaamheden, afhankelijk van de staat van het dak en natuurlijk de wensen van de klant. Wij hebben enkele onderdelen van een dakrenovatie voor je op een rijtje gezet:

  1. Dakinspectie: Een grondige inspectie van het dak om de algemene staat, eventuele schade, lekkages, rot of andere problemen vast te stellen.
  2. Verwijderen van oude dakbedekking: Als de bestaande dakbedekking versleten of beschadigd is moet deze worden verwijderd voordat de renovatie kan plaatsvinden.
  3. Reparaties en vervanging van dakconstructie: Indien nodig worden beschadigde of rotte dakconstructies, zoals houten latten of balken gerepareerd of vervangen.
  4. Dakisolatie: Het verbeteren van de isolatie van het dak kan onderdeel zijn van een renovatie. Dit kan helpen om energie-efficiëntie te verbeteren en de warmte- en koelingskosten te verlagen.
  5. Nieuwe dakbedekking: Na het voorbereidende werk wordt nieuwe dakbedekking geïnstalleerd. Dit kan bestaan uit verschillende materialen.
  6. Dakgoten en regenpijpen: Het inspecteren en indien nodig repareren of vervangen van dakgoten en regenpijpen om een goede afvoer van regenwater te waarborgen.
  7. Ventilatie: Het controleren en verbeteren van de dakventilatie om de luchtcirculatie en vochtafvoer te optimaliseren.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een dakrenovatie in Nederland?

De gemiddelde kosten voor een dakrenovatie in Nederland (rijtjeshuis) kan sterk variëren. Dit is afhankelijk van een aantal zaken zoals de oppervlakte van het dak, het type dakbedekking en de staat van het dak.

Over het algemeen kun je een ruwe schatting maken van de kosten op basis van het aantal vierkante meters dakoppervlak. De gemiddelde prijs voor een dakrenovatie in Nederland varieert meestal tussen de €50 en €150 per vierkante meter. Dit omvat over het algemeen de kosten van materialen, arbeid en eventuele extra werkzaamheden zoals het repareren van de dakconstructie, isolatie of het vervangen van de dakgoten

Voor een rijtjeshuis kun je uitgaan van een gemiddeld dakoppervlak van ongeveer 80 tot 120 vierkante meter. Op basis van deze schatting zou de totale kosten van een dakrenovatie voor een rijtjeshuis in Nederland tussen de €4.000 en €18.000 kunnen liggen.

Wij zeggen er wel bij dat dit slechts een ruwe schatting is en de uiteindelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van jouw dak.

Hoe lang duurt een dakrenovatie?

Ook de duur van een dakrenovatie kan erg wisselend zijn. Dit is afhankelijk van de grootte en complexiteit van het dak en de omvang van de renovatiewerkzaamheden. Een eenvoudige dakrenovatie kan enkele dagen werk zijn, terwijl een grotere en complexere renovatie enkele weken kan duren.

Dakrenovatie door David Management B.V.

Wij adviseren jou ten alle tijden de renovatie te bespreken met de aannemer of dakdekker die de klus uitvoert. Zij kunnen een inschatting maken op basis van de specifieke kenmerken van jouw dak en de geplande werkzaamheden. Houd er rekening mee dat onvoorziene omstandigheden de duur van de renovatie kunnen beïnvloeden. Advies nodig voor jouw dakrenovatie? Neem dan hier contact op met één van onze projectmanagers.

Deel deze post

Ontdek onze blogs

Voor zowel zakelijk als particulier

Offerte aanvragen