LOGO David management

Wij zijn lid van Afbouwborg Nederland

Wij zijn lid van Afbouwborg Nederland
Ontdek alles over Afbouwborg Nederland, het onafhankelijke keurmerk voor bouwbedrijven in Nederland. Het keurmerk is bedoeld om opdrachtgevers en consumenten meer zekerheid te geven bij het inschakelen van een aannemer.

Wie is Afbouwborg Nederland?

Afbouwborg Nederland is een keurmerk voor bouwbedrijven in Nederland. Dit onafhankelijke keurmerk is opgericht door Niels van Heesen, voormalig directeur van pensioenfonds Xerox. Het keurmerk is in het leven geroepen om consumenten en opdrachtgevers meer zekerheid te geven bij het inschakelen van een aannemer. Afbouwborg Nederland screent aannemers op diverse criteria, waaronder financiële stabiliteit, reputatie en de juiste formulering van de betalingsregeling.

Voor wie is Afbouwborg Nederland van belang?

Het keurmerk van Afbouwborg Nederland is niet alleen van belang voor aannemers, maar ook voor opdrachtgevers. Opdrachtgevers hebben vaak weinig kennis van de bouwbranche en vinden het lastig om een goede keuze te maken bij het selecteren van een betrouwbare aannemer. Afbouwborg Nederland probeert hierin te ondersteunen en de opdrachtgever meer zekerheid te geven doordat de aannemer aan bepaalde eisen moet voldoen.

Hoe werkt het?

Screening

Afbouwborg Nederland screent de aannemer op:

  • Financiële gezondheid
  • Reputatie
  • Juiste vastlegging van het project
  • Juiste financiële afspraken
  • Volledigheid van verzekeringen

Depot regeling

Ter voorkoming van staking van de bouw wordt het eerste deel, (10%) van de betalingen van u aan de aannemer, als een borgstelling in depot gehouden bij de notaris. Zodra de bouw gereed is en naar tevredenheid van alle partijen is opgeleverd wordt dit depot vrijgegeven aan de aannemer. Maar wat gebeurt er als de aannemer failliet gaat tijdens de bouw?
Er is dan een regeling dat het depotbedrag beschikbaar wordt gesteld aan de aannemer die uw woning uiteindelijk afbouwt. Afbouwborg kan een aannemer voordragen die uw woning kan afbouwen. Afbouwborg Nederland houdt de regeling eenvoudig, zowel voor de opdrachtgever als de aannemer, zodat de bouw van uw woning snel kan starten.

Lidmaadschap van David Management B.V.

Het keurmerk van AfbouwBorg Nederland is dus een belangrijk hulpmiddel voor aannemers en consumenten om de kwaliteit van de bouw te waarborgen. Het keurmerk is gebaseerd op diverse criteria die zorgvuldig zijn opgesteld. Wij van David Management zijn daarom aangesloten bij Afbouwborg Nederland. Wij vinden een hoge klantwaardering belangrijk en daar hoort natuurlijk ook een stukje zekerheid bij. Heb je een verbouwing op de planning staan en zoek je nog een betrouwbare aannemer? Neem dan hier contact op met één van onze projectmanagers.

Deel deze post

Ontdek onze blogs

Voor zowel zakelijk als particulier

Offerte aanvragen